Service Pack 1 telepítése

A Service Pack (magyarul szervízcsomag) elsősorban a Windowshoz kiadott frissítések, hibajavítások gyűjteményét tartalmazza.

Minden hónap második keddjén a Microsoft kiadja az elmúlt hónapban felfedezett biztonsági rések javításait, amelyet a Windows Update szolgáltatás segítségével (lásd később) tudunk feltelepíteni a számítógépre. Bizonyos idő elteltével aztán az addig kiadott frissítéseket, hibajavításokat egy csokorba összegyűjtve is kiadja a Microsoft, szervízcsomagok formájában. A szervízcsomag telepítésével tehát egy hosszabb időszak valamennyi hibajavítását és frissítését tudjuk egy lépésben feltelepíteni a számítógépre. Például a Windwos XP részére három, a Windows Vista részére kettő, a Windows 7 részére pedig (eddig) egy szervízcsomag került kiadásra.

Egy biztonsági szempontból elhanyagolt számítógép esetén éppen ezért jelentős előrelépést tehetünk a szervízcsomag(ok) telepítésével. Ezután a Windows Update segítségével már jóval rövidebb idő alatt is teljesen naprakésszé tehető Windows rendszerünk.

A szervízcsomagok azonban nem csak az addig elkészült hibajavítások és frissítések gyűjteményét, hanem adott esetben jelentősebb fejlesztéseket is tartalmazhatnak, így a szervízcsomagok telepítése kulcsfontosságú a Windows biztonsága és stabilitása szempontjából.