IObit Uninstaller - régi kacatok, kifelé!

A következő lépés a nem használt programok kihajigálása a szemetesbe. Rémtörténetekbe illő sztorikat tudnék mesélni olyan számítógépekről, amelyek tele voltak tömve mindenféle, használaton kívüli programokkal. Ezek a programok nem csak a háttértárolón foglalnak el felesleges helyet. Az is előfordulhat, hogy egy ilyen program, feladatából adódóan, a Windows indulásakor szintén elindul, amely nem csak értékes másodpercek elvesztését jelenti egy rendszerinduláskor, hanem a számítógép belső memóriáját is feleslegesen foglalja el. Egy kevés memóriával rendelkező számítógépben ez szintén sebességcsökkenéshez fog vezetni. Ha pedig a program úgy van megírva, hogy frissíti is saját magát az Interneten keresztül, az újabb értékes erőforrásokat von el a fontosabb feladatoktól.

Az sem mellékes körülmény, hogy a használaton kívüli programok ugyanúgy potenciális biztonsági rést jelentenek a pajzson, mint azok, amelyeket napi rendszerességgel használunk. A statisztika jelenlegi álláspontja szerint ugyanis minél több program található egy számítógépen, annál nagyobb esély van még fel nem fedezett biztonsági rések jelenlétére is. Így a felesleges programok nem csak a teljesítmény, hanem a biztonság szempontjából is problémákat jelenthetnek.

Akárhogyan is nézzük, itt az ideje megszabadulni a nem használt programoktól. Ebben tud nagy segítséget nyújtani az IObit Uninstaller. A program használatával azonban nagyon vigyázz: ha nem figyelsz eléggé, azt is le tudod törölni, amire nagy szükséged van nem csak Neked, hanem magának a Windowsnak is. Éppen ezért VALÓBAN csak azokat a programokat töröld ki, amelyekről BIZTOSAN tudod, nincs rá szükséged sem Neked, sem pedig az operációs rendszernek.

A programot itt tudod letölteni: http://www.iobit.com/advanceduninstaller.html

 
00:00